Diş İmplant Fiyatı

Günümüzde ana dişlerimize en yakın özellik gösteren implant diş, protez ve köprü dişlere göre daha kaliteli ve daha rahat bir konuşma ve çiğneme rahatlığı yada konforu sağlamaktadır. İmplant, çene köklerine yerleştirilen ve yapılacak olan protezlere temel teşkil edecek olan suni diş kökleridir. İmplant kullanımı, sağladığı sağlık ve konfor yanında estetik görünümü ile de tercih edilen yöntemlerden biridir. Genellikle eksik diş bölgelerine konulan, çok uzun ömürlü ve genelde bir kez montajıyla sürekli kullanım kolaylığı sunan, çeşitli malzemeler olmakla beraber daha çok titanyumdan üretilen vidalardır.

Diş İmplantı Nasıl Yapılmaktadır?

Diş implantı, insan vücuduna yüzde yüz uyumlu, genellikle suni kökü oluşturan titanyumdan üretilmiş vidanın üstüne yapılan porselen yâda zirkonyum kaplamanın tamamını ifade etmektedir. Diş implantı suni diş köklerinin çene kemiğine montajlanması işi olup, genelde lokal anestezi ile yapılmakta olan diş implantı, çocuk yada aşırı korku ve panik duyan hastalarda sedasyon altında da yapılmaktadır.

Klinik ortamda anestezi yâda sedasyon işlemine tabi tutularak uyuşturulan hastanın diş eti yarılarak çene kemiğine ulaşılır. Çene kemiğine öncelikle minik delikler açılmak suretiyle referans delikler oluşturulur. Yer tespitinin doğru olduğuna kesin olarak karar verilen delikler büyütülerek implantın yerleşebileceği boyutlara getirilir. Delik büyütme işi yavaş ve aşamalı olarak gerçekleştirildiğinden çene kemiğinde oluşması muhtemel travmalar en aza indirilmiş olmaktadır. Yeterince genişletilmiş olan deliklere suni diş köklerinin yerleştirilmesi ile implant tedavisinin ilk aşaması tamamlanmış olmaktadır. Bu aşamadan sonra suni kök yerleştirmek için açılan diş etinin üstü önce bir koruyucu kapak yerleştirilerek korumaya alınır ve diş eti dikilerek kapatılır. En az 2 ay kadar diş etinde oluşan yaraların kapanıp iyileşmesi beklenir.

Diş implant fiyatı, cerrahi müdahalenin yaklaşık 2 ay kadar sonrasında müdahale edilen bölge şayet normale dünmüş ise implant vidanın üzerinde bulunan koruma kapağı çıkartılır ve diş etinin doğal yollarla şeklini alabilmesi için üzerine geçici bir kuron yerleştirilir. Diş eti şekillendikten geçici kuron kaldırılır ve yerine yapılması düşünülen porselen yada zirkonyum diş montajı yapılarak tedavi tamamlanmaktadır.

Kaynak: http://www.implantdis.net


İmplant Dişler Hakkında Kapsamlı Bilgiler
 

© Copyright 2007 - 2016, All Rights Reserved

Site içeriğinde bulunan bilgiler destek sağlamak içindir. Hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi, tanı ve teşhis koyması yerine geçmez