Diş Tedavisi İmplant

Dişlerin kaybı kanıtlanmış bir şekilde iyi bakılmamaktan meydana gelmektedir. Küçük bir çürük bakımı yapılmadığından büyüyor ve çok büyük doku kayıplarına yol açıyor. Ön ve diş eti iltihabı sonra diş etinin altındaki doku kaybından dolayı dişler kaybedilmeye başlanıyor. Genelde bilinen aileden gelen bir genetik yapının devam etmesi fakat yapılan araştırmalara göre bu %30 bir etki gösteriyor. Geri kalan etki ise dişlerin temizlenmesi ve hijyenin sağlanmasıdır. Diş kaybı başladıktan sonra protez yöntemlerin yanında artık kişilerin sabit uygulamalar istemesinden dolayı bir devrim niteliği taşıyan implantlar kullanılıyor.

İmplantın yönteminin bulunuşu 1960'larda başlanan fakat kullanıma 1980 yıllarında olan bir tedavidir. implant eksik dişlerin yerine yerleştirilen diş kökleridir. implant materyali titanyum olan kemikle sıkı sıkıya bağlanan ve sonrasında sorun çıkarmayan bir maddedir. Uygulanışı bir diş çektirmek bir dolgu kadar kolay bir işlemdir. Tabii ki uygulanan alana göre bir iyileşme süreci vardır.

İmplantlar yapılırken klinik ve radyolojik muayene yapılır. Kemiğin yapısı, diş etinin kalitesi inceleneli ve bunun sonucunda uygunluğu belirlenir. Eğer diş etrafında bir lezyon, enfeksiyon yoksa ve yeterli kemik dokusu bulunuyorsa diş çekimiyle aynı seansta uygulanabilir. Bu da işlemin süresini kısaltır. İmplant doğal dişe en iyi alternatif tedavidir. İmplant uygulandıktan sonra kemik ile kaynaşması gerçekleşir ve bu sayede kişi kendi dişi ile ne yapabiliyorsa implantla da aynı şeyleri yapabilir.

İmplant uygulanırken kaybedilen dişlerin özelliklerine uygun şekilde yerleştirilmesi gerekir. Üst çene ve alt çene için 6 veya 8 implant kökü uygun olur. Anesteziyle mukoza diş eti açılıp kemik görününce implant için yuvalar hazırlanıp vidaların kemiğe yerleştirilir. Bu bir duvara dübelin yerleştirilmesi gibi düşünülebilir. Kısacası artık çok basit bir yöntem olarak düşünebiliriz. Çocuklarda bazı rahatsızlıklardan dolayı dişin oluşmaması yada gelişmemesinden kaynaklı ihtiyaç duyula bilinir. Ama geniş uygulamalarda çocuklarda kemik gelişimi devam ettiği için çok gerekli olmadıkça büyüme çağından sonra yapılması tavsiye edilir.

İmplatlar kemik içlerine yerleştirildikten sonra aynı doğal dişler gibi bakımı iyi yapılmazsa implant kayıpları olabilir. İyi temizlenmeli yiyecek içecek kalıntılarından arındırılmalıdır.

Kaynak: http://www.implantdis.net


İmplant Dişler Hakkında Kapsamlı Bilgiler
 

© Copyright 2007 - 2016, All Rights Reserved

Site içeriğinde bulunan bilgiler destek sağlamak içindir. Hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi, tanı ve teşhis koyması yerine geçmez